Beste alternatief Nespresso cups? Top 5 ALLERLEKKERSTE koffiecups! ☕

Voor het laatste geüpdate op 19/11/2021 door Simon.

Beste alternatief voor Nespresso cups? Nespresso is de ‘Godfather’ van de moderne koffiezetapparaten.

Deze dochteronderneming van het Zwitserse Nestlé kwam in de negentiger jaren met een manier van koffiezetten die tot dan toe onbekend was: door middel van een capsule of ‘cup’.

Het systeem is even simpel als vernuftig: je zet de Nespresso machine aan zodat hij warm wordt, je plaatst er aluminium cup in en je drukt op één van de twee knoppen, afhankelijk van het gewenste formaat. Binnen enkele seconden staat er een dampende kop espresso (60 ml) of een lungo (110 ml) voor je klaar.

Hetzelfde koffiezet-gemak probeerden andere fabrikanten ook te imiteren – met wisselend succes. Denk aan de Senseo van Philips, maar ook aan apparaten van merken zelf, zoals Illy en Lavazza. Het was duidelijk dat de wereld klaar was voor de perfecte balans tussen gemak en smaak.

Wat is het beste Nespresso alternatief?

Idealiter ga je voor een cup die van aluminium is gemaakt, omdat dit jouw apparaat niet zo snel doet slijten als plastic cups. Als het even kan, kies je een merk dat een overeenkomst met Nespresso heeft gesloten, zodat je de cups kunt laten recyclen. En als laatste let je natuurlijk op de smaak; is die de overstap van de dure Nespresso cups waard, of blijf je toch liever die heerlijke maar dure Nespresso koffie drinken?

Dit zijn de 5 beste alternatieven voor Nespresso Cups

1
Douwe Egberts Lungo Intens Koffiecups - 10 x 20 cups - voordeelpak - 200 koffiecups
Medium gebrand | 7 - Krachtig | Cups | Beste alternatief voor Nespresso cups
Bekijken Bol.com
9.7
2
Douwe Egberts Espresso Krachtig Koffiecups - 10 x 20 cups - voordeelpak - 200 koffiecups
Donker gebrand | 9 - Zeer krachtig | Cups | Beste zeer sterke koffiecups
Bekijken Bol.com
9.5
3
L'OR Espresso Lungo Profondo Koffiecups - 10 x 10 cups - 100 koffiecups
Medium gebrand | 7 - Krachtig | Cups Beste alternatief voor sterke koffiecups
Bekijken Bol.com
9

De Top 5:  Lekkerste Nespresso alternatief voor top koffie!

Ben je er klaar voor? Het is namelijk tijd om de TOP 5 lekkerste koffie met je te delen. Deze koffiecups die ik met je deel zijn niet merkloos maar gewoon legaal en afkomstig van Nederlands grootste en betrouwbaarste online webshop.

Tevens lees je honderden ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ik wens je veel plezier met het kiezen van jouw koffiesmaak!

1. Douwe Egberts Lungo Intens Koffiecups – 10 x 20 cups – voordeelpak – 200 koffiecups

In deze melange is het kruidige karakter van Robustabonen met de zoetheid van fruitige Arabicabonen te herkennen. De donkere branding zorgt voor een intense afdronk.

Voordelen:

 • Heerlijke volle koffie, zondere bittere nasmaak
 • Voordelige koop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bestel de Douwe Egberts Lungo Intens Koffiecups voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

2. Douwe Egberts Espresso Krachtig Koffiecups – 10 x 20 cups – voordeelpak – 200 koffiecups

Intens van begin tot eind. Deze espresso blend combineert de kruidige zoetheid van Robustabonen en de fruitige karakteristieken van Arabicabonen, voor een krachtige afdronk die je bijblijft.

Voordelen:

 • Prima product, snelle levering en krachtige koffie
 • Krachtig en intens aroma
 • Goede prijs/kwaliteit

Bestel de Douwe Egberts Espresso Krachtig Koffiecups voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

3. L’OR Lungo Profondo koffiecups – 10 x 10 cups

LUNGO PROFONDO overtuigt je met zijn intens en kruidig aroma van geroosterde amandelen en uitdagend zoethout, afgerond met een glinsterende bronzen crèmelaag.

Voordelen:

 • Onlangs gekocht en wat een genot van een koffie
 • Heerlijke smaak in de mond
 • Goede prijs/kwaliteit

Bestel de L’OR Lungo Profondo koffiecups voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

4. L’OR Ristretto koffiecups – 10 x 10 cups

Het oog wil ook wat! De weloverwogen RISTRETTO verblindt de zintuigen met zijn expressief fris karakter en krachtig kruidig aroma. Een ideale ristretto melange met een intense en onvergetelijke ervaring.

Voordelen:

 • Fijn in gebruikt, koffie heerlijke smaak
 • Lekkere koffie niks mis mee!
 • Goede prijs/kwaliteit

Bestel de L’OR Ristretto koffiecups voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

5. Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups – 10 x 10 cups – 100 koffiecups

Deze lungo melange bestaat uit een combinatie van kwalitatieve Arabicabonen en intense Robustabonen. Zo ontstaat een lungo met een zacht, fris karakter en ronde smaak, met een milde afdronk.

Voordelen:

 • Beste capsules die ik gehad heb!
 • Voordelige koop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bestel de Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

De voordelen van Nespresso cups

Dat de Nespresso cups de wereld zo snel zouden veroveren, is eigenlijk geen wonder. Tot dan toe was koffie uit een machine simpelweg berucht. Automaatkoffie op de werkvloer was eigenlijk nergens ter wereld te zuipen. Wie het geluk had om filterkoffie te kunnen zetten op het werk, kon nog van een redelijke bak genieten, maar vaak bleef deze koffie te lang op het warmhoudplaatje staan en werd hij zuur van smaak.

Dat je met één druk op de knop van een perfect kopje koffie verzekerd was, was iets dat we nog niet kenden. De snelheid waarmee dat gebeurde, was ook iets nieuws. Filterkoffie zetten, of in de weer gaan met een percolator, kostte minimaal 5 minuten, maar met de Nespresso was het een kwestie van seconden.

Voeg daar de onweerstaanbare cups aan toe, en je hebt het recept voor succes. De aantrekkelijke aluminium verpakking, met een aparte kleur voor elke smaak, zorgde ervoor dat iedereen zijn favoriete koffie kon zetten.

De nadelen van Nespresso cups

Ik kan eigenlijk maar twee nadelen van Nespresso cups bedenken. Het eerste nadeel is de prijs. Afhankelijk van de hoeveelheid cups die je koopt, betaal je tot wel € 0,60 per stuk. Toegegeven, dat is nog steeds heel wat minder dan bij het café om de hoek. Maar voor de serieuze koffiedrinker slaat dat toch een behoorlijk gat in het budget. Capsules van alternatieve merken kosten vanaf slechts € 0,11 per stuk. Tel uit je winst!

Een ander nadeel van de Nespresso cups is dat ze bepaald niet goed voor het milieu zijn. Tenminste, als je de cups bij het restafval gooit. Aan de ene kant schermt Nespresso met fair trade koffie, maar aan de andere kant doen ze die eerlijke koffie in aluminium bakjes. Om aluminium te maken is veel energie nodig en energie wordt nog té vaak op een milieuvervuilende manier opgewekt: door kolen of aardgas te verbranden, bijvoorbeeld.

Nespresso biedt trouwens recycle-zakken waar je de capsules in kunt doen. Je kunt deze zakken vervolgens inleveren bij een Nespresso Boutique, waarna Nespresso zorg draagt voor het scheiden. Sinds kort is dit recycleprogramma ook opengesteld voor andere fabrikanten van aluminium cups.

In het begin waren er alleen maar Nespresso cups

Je zou het niet zeggen, maar het Nespresso systeem werd al in 1976 uitgevonden. De Zwitserse ingenieur Eric Faver was al in dienst van Nestlé en liet zijn systeem onmiddellijk patenteren. In 1989 werd het eerste Nespresso apparaat pas geïntroduceerd, en wel op kleine schaal: in het Franssprekende deel van Zwitserland. Twee jaar later was de rest van Zwitserland aan de beurt en begonnen deze apparaten Europa te veroveren. Vanaf 1995 was het bedrijf winstgevend. Je zou het niet zeggen, maar we zijn dus al bijna een kwart eeuw gewend aan het gemak van die lekkere druk-op-de-knop-bakkies!

Jarenlang kon je de cups alleen bij Nespresso kopen: online of telefonisch via de Nespresso Club. Later kon dat ook bij zogeheten Nespresso boutiques in de grote steden. Heel slim van dit bedrijf, maar in 2012 kwam er aan dat feest een einde. Toen verliep een groot deel van de patenten op dit systeem en mochten andere fabrikanten ook de cups voor Nespresso apparaten maken. Onder andere Rosso Caffè en Douwe Egberts doken hier meteen op met lekkere koffiecups die net iets goedkoper waren.

Tientallen alternatieven voor Nespresso cups

De successen van de fabrikanten van cups bleven niet ongemerkt. Er kwamen steeds meer alternatieven voor de dure Nespresso cups; inmiddels heb je de keuze uit tientallen merken waaronder de eigen merken van supermarkten als Lidl, Bas, Dirk en Albert Heijn. Ook de HEMA heeft cups voor Nespresso apparaten in het assortiment. Dat maakt het er niet makkelijker op als je de lekkerste koffiecup zoekt – je moet dan veel soorten met elkaar vergelijken. Onderaan dit artikel help ik jou een handje met de selectie van wat, volgens mij, de lekkerste alternatieven zijn.

Let op het materiaal: aluminium vs. plastic

De luxe uitstraling van de Nespresso cups komt doordat ze gemaakt zijn van aluminium. De mat gekleurde cups hebben iets weg van het geborstelde aluminium van computers of andere gadgets. Maar naast de schoonheid, heeft dit ook een functie: voor het Nespresso apparaat is het makkelijk om het dunne aluminium te perforeren. Bij het sluiten van het klepje vindt deze perforatie plaats en zodra je op de knop drukt, perst het koffiezetapparaat er water onder druk doorheen. Aan de andere kant komt het er dan uit als een schuimend kopje koffie, net als bij een ‘echt’ espresso apparaat.

Veel Nespresso cups alternatieven gebruiken plastic cups. Bij sommige merken hebben Nespresso apparaten er moeite mee om daar gaatjes in te prikken. Je moet er veel kracht voor zetten, wat voor snellere slijtage zorgt. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop! Dat betekent overigens niet dat je deze cups helemaal moet vermijden; er zijn dikkere en dunnere plastic cups. Het kan geen kwaad om een tijdelijke proef te doen, zolang je maar niet permanent overstapt op plastic cups waar je bijna een hamer bij nodig hebt. Moet je Nespresso machine toch voor reparatie terug, dan wordt jou gegarandeerd verteld dat je maar beter de originele Nespresso cups kunt gebruiken.

Er zijn trouwens steeds meer fabrikanten die inzien dat aluminium toch het beste werkt en hun cups van dit materiaal vervaardigen. Mijn advies is dat je van Nespresso cups overstapt naar aluminium cups van een ander merk – mits ze lekkerder zijn, natuurlijk!

De hoeveelheid water heeft grote invloed

Uit verschillende smaaktests op internet blijkt dat de smaak van een koffiecup (zelfs die van Nespresso zelf) enorm beïnvloedt wordt door de hoeveelheid water die je gebruikt. Zo zijn er cups die heerlijke espresso produceren, maar die in de vorm van een lungo in afgrijselijk slootwater resulteren. Bizar, maar waar!

Je moet dus eerst duidelijk hebben welk formaat koffie je het liefst hebt, voordat je een smaaktest bekijkt. Vaak geeft een smaaktest per volume aan hoe lekker (of vies) de cups zijn, bijvoorbeeld vijf sterren voor een espresso en drie sterren voor een lungo.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Zelfkoffiezetten.nl
Logo
Shopping cart