Hervulbare koffiecups voor Nespresso apparaten? Kwaliteit en bespaart geld!

Voor het laatste geüpdate op 22/11/2021 door Simon.

Hoe handig zijn hervulbare Nespresso koffiecups? Superhandig natuurlijk! Deze hervulbare koffiecups helpen je hierbij.

Met hervulbare koffiecups los je in één klap twee problemen op:

 1. Je bent goedkoper uit doordat je niet telkens nieuwe koffiecups hoeft te kopen
 2. Je hebt geen honderden koffiecups meer nodig waardoor je dus minder afval produceert

Kortom, je bent goed bezig met hervulbare koffiecups. Die je gewoon voor je Nespresso apparaat kunt gebruiken.

Merken als Nespresso en Dolce Gusto duwen ons als het ware richting het kopen van een groot aantal cupjes. Hoe meer jij koopt, hoe meer een merk als Nespresso op de bankrekening bijschrijft.

Hervulbare koffiecups voor Nespresso kosten je uiteindelijk per kopje zo’n € 0,04. Voor nieuwe Nespresso cups? Daar betaal je € 0,40 voor..

Een bizar verschil natuurlijk.

Op deze pagina vertel ik je hoe jij hier met hervulbare koffiecups voor Nespresso een einde aan kunt maken.

Hoe werken hervulbare koffiecups voor Nespresso?

Hoe werken hervulbare koffiecups voor Nespresso_

Je hebt ondertussen de keuze uit zo’n 20 verschillende soorten hervulbare koffiecups die je voor een Nespresso koffiezetapparaat kunt gebruiken. Zoals je begrijpt, werkt niet ieder type precies hetzelfde. De werking komt daarentegen wel op hetzelfde neer.

 1. Je opent de hervulbare koffiecup
 2. Je meet of in een maatbeker of in de koffiecup de juiste hoeveelheid gemalen koffie af
 3. Met een stampertje zorg je ervoor dat de koffiecup voldoende gevuld is
 4. Je plaatst de deksel of het omhulsel op de koffiecup
 5. De koffiecups kan nu in het in Nespresso apparaat worden geplaatst
 6. Jouw goedkope en milieuvriendelijke kopje koffie is klaar!

Bron: Consumentenbond

Het bovenstaande voorbeeld komt meestal overeen met wat je van hervulbare koffiecups kunt verwachten. Bij de wat kwalitatievere hervulbare cups is het gebruiksgemak hoger, wat mede het gevolg is van het gebruik van kwalitatievere materialen. Daar later meer over.

De verschillen tussen hervulbare koffiecups

De verschillen tussen hervulbare koffiecups

Lang niet iedere koffiecup is hetzelfde, net als dat hervulbare koffiecups uiteenlopen. De kunt op een website als bol.com al vanaf enkele euro’s dit soort producten kopen. Net als de duurdere maar veelal kwalitatievere producten.

Als het goed is, is het enige wat jij echt nodig hebt een hervulbare koffiecup die:

 • Voor lekkere koffie zorgt
 • Goedkoper is dan normale cups
 • Niet zoveel afval als normale cups produceert
 • Makkelijk te gebruiken is
 • Makkelijk schoon te maken is

Vier van deze vijf onderdelen bepalen dan ook meteen welke hervulbare koffiecups goed zijn en welke juist niet.

Smaak van de hervulbare koffiecups voor Nespresso apparaten

Smaak van de hervulbare koffiecups voor Nespresso apparaten

Jammer genoeg is niet ieder type koffiecup (hervulbaar) even goed in het produceren van lekkere koffie. Hoe goed je gemalen koffie ook is: delen blijven achter in de koffiecup of worden niet voldoende geperst.

Lees bij de verschillende modellen altijd de recensies door (zoals op bol.com of hieronder). De kans dat de smaak hierin besproken wordt is namelijk groot!

Prijs

Je wilt goedkoper koffie drinken. Hoe goedkoper daarom de hervulbare koffiecup is, hoe goedkoper jouw koffie is. Toch?

Op dit onderdeel is het belangrijk een balans te vinden tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Een goedkope hervulbare koffiecup waar je na enkele weken al genoeg van hebt is duurder dan een model waar je de komende jaren gebruik van maakt.

Wat je ook doet: je bent altijd goedkoper uit als je een hervulbare koffiecup koopt. Dan kun je ook net wat meer investeren. Goedkoper uit zijn dan met Nespresso cups lukt je altijd!

Voor Nespresso te gebruiken

Controleer altijd of je de hervulbare koffiecups voor Nespresso apparaten kunt gebruiken. De hervulbare cups die onderaan deze pagina besproken worden, zijn allen geschikt.

Overigens is Nespresso een fel tegenstander van het gebruik van hervulbare koffiecups (niet onverwachts). Het is dus altijd de aanname van de fabrikant/producent dat de koffiecup met een Nespresso apparaat werkt.

Makkelijk te gebruiken

Veel van de betere koffiecups zijn eenvoudig in het gebruik. Het eerder aangehaalde voorbeeld van de Consumentenbond is gebaseerd op de hervulbare koffiecup van Waycap, een populair alternatief voor Nespresso cups.

In de verschillende recensies van de koffiecups is altijd te vinden of de cups makkelijk in het gebruik zijn. En anders kun je mij altijd een berichtje sturen!

Makkelijk schoon te maken

Een van de weinige nadelen van hervulbare koffiecups is dat je ze met enige regelmaat moet schoonmaken.

Sommige koffiecups heb je zo schoongemaakt. Een afwasborstel en warme straal water zijn meestal genoeg om de koffiecup weer opnieuw te kunnen gebruiken. Een paar modellen kunnen zelfs in de vaatwasser!

Hoe makkelijker je de hervulbare koffiecups kunt schoonmaken, hoe liever je ze gebruikt. Het loont dan ook om hier net wat meer aandacht aan te besteden.

De beste hervulbare koffiecups van 2020 (voor Nespresso!)

Welke hervulbare koffiecups helpen jou om goedkoop een heerlijk bakje koffie te zetten? Welke modellen zijn zowel makkelijk te gebruiken als schoon te maken?

Dit zijn voor Nespresso apparaten mijn favoriete hervulbare koffiecups!

Bekijk hieronder de top 5 Hervulbare koffiecups voor Nespresso apparaten die werken op dit moment. 

1. Barista Life Basisset met één cup – Hervulbare Nespresso capsule – Koffie capsule – Nespresso cups – RVS

Wil jij graag meer koffiekwaliteit en goedkope manier om cups te gebruiken? En wil je genieten van een kopje koffie zonder dat je naar de winkel hoeft te rennen om nieuwe Nespresso cups te halen? Dan zijn deze roestvrijstalen hervulbare Nespresso cups de perfecte uitkomst! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Handig voor flink arsenaal aan kruiden & specerijen
 • prettig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Hervulbare – Herbruikbare Nespresso Cups – Hebruikbare Koffie Capsule – RVS

Handig, compact en praktisch in de keuken voor elke dag een kwaliteit kopje koffie? Je kiest zelf welke lekkere koffie je in de koffie cups doet. Deze roestvrijstalen (rvs) capsule is zeer gemakkelijk en handig in gebruik en dankzij het bijgeleverde maatschepje gebruik je altijd de juiste hoeveelheid koffie.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Super handig en ecologisch
 • ideale oplossing als je veel koffie drinkt
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Hervulbare Nespresso Cups Set – RVS

Heerlijk toch een verse kop koffie, helemaal als je hem zelf gemaakt hebt? Want dagelijks worden er miljoenen capsules weggegooid. Ben jij al die wegwerpcapsules zat? Dan is de Herbruikbare Nespresso Capsule echt iets voor jou! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken en ik bepaal zelf wat ik drink
 • Goedkoper en handig
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Brooklyn Premium – Herbuikbare Nespresso cup – Hervulbare Nespresso cup – RVS

Vind jij het ook zo fijn om je eigen koffie te kunnen maken? Voor het beste bakje koffie gebruik espresso koffie, fijne/snel filtermaling, sterk gebrande koffie en zet hiermee niet meer dan 100ml met 1 capsule. De kleine knop op de machine. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • makkelijk in gebruik
 • lekker vers gemalen koffie van een speciaalzaak
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Herbruikbare Nespresso capsule – Hervulbare capsule – Koffie capsule

Graag weer de beste koffie zetten en dat gewoon thuis? Met deze herbruikbare Nespresso koffie capsules van roestvrijstaal zet je in een handomdraai een heerlijk bakje koffie. Met dit nieuwe design capsule heeft de koffie een nog rijkere smaak. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Prima smaak en keurig kopje koffie
 • Lekker en super service!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

1 Reactie
 1. Ehm tja???..dus eigenlijk zegt dit artikel weinig en weet je ng niks meer..want ik was dus juist benieuwd naar voor welk nespresso apparaat nu welke hervulbare capsule geschikt is?..aangezien je recensies leest dat de cup het apparaat kapot maakt /vast blijft zitten.
  Zoals je kunt zien maakt een nespresso apparaat zelf gaatjes in de cup; mijn Nespresso Latissima Touch maakt 3 kleine inkepingen aan de dop v/d cup en een soort van rasterzeefje afdruk aan de deksel! Al met de plastic cups van andere merken dan nespresso heeft het apparaat moeite om de capsule door te prikken en komt de maat vd capsule erg nauw, heb ik gemerkt.( LAVAZZA is een koffiemerk dat ik erg goed van smaak vind ( beste blijft ILLY ) maar de cups zijn dus van een behoorlijk dik plastic )
  Vandaar dat ik zoek naar informatie hierover aangezien de hervulbare cups niet echt goedkoop zijn, ga je dat niet eventjes uitproberen met het risico dat je een duur koffie-apparaat naar de vernieling kunt helpen; dus vraag mij dan af hoe het werkt?
  Denk dat de meeste mensen met het resultaat van te slappe koffie zich niet realiseren dat in een bestaand cupje dat je koopt de koffie vaak voorzien is van extra smaakstoffen en dat het poeder erg fijn van structuur is. Het apparaat werkt met het koffiezetten met een soort ontvacuüm/druksysteem waarbij de inkepingen in de cup erg bepalend zullen zijn voor hoe goed en hoe snel het water doorloopt.
  En anders wacht ik gewoon op het moment dat de Nespresso ( e.a. koffiehandelaren ) zelf met een milieuvriendelijkere oplossing komen 😉

Laat een reactie achter

Zelfkoffiezetten.nl
Logo
Shopping cart