Welk klein koffiezetapparaat moet ik kopen?

Voor het laatste geüpdate op 23/11/2021 door Simon.

Met een klein koffiezetapparaat bespaar je ruimte terwijl je nog steeds de lekkerste koffie kunt zetten. Het prediker ‘klein maar fijn’ gaat dan ook absoluut voor koffiezetapparaten op. Wat hoe klein een koffiezetapparaat ook is: je kunt rekenen op de beschikbaarheid van alle types. Dat wil zeggen dat je kleine bonen, pads en filter koffiezetapparaten kunt kopen. Of je ze nu voor thuis, op reis of op de camping wilt gebruiken.

Om je uitgebreid maar concreet antwoord te geven op de vraag welk klein koffiezetapparaat jij moet kopen, heb ik de populairste kleine koffiezetapparaten gekocht en uitgetest. Mijn bevindingen helpen jou bij het maken van een goede keuze.

De beste kleine koffiezetapparaten

De beste kleine koffiezetapparaten

Ik heb uitsluitend kleine koffiezetapparaten getest waarvan meer dan 300 recensies bij verschillende webshops bekend zijn en het een cijfer van minimaal een 8 of hoger krijgt. Daarnaast maak ik onderscheid tussen de volgende types kleine koffiezetapparaten;

Deze apparaten zijn allen uitermate geschikt voor uiteenlopend gebruik. Je kunt er zelfs voor kiezen om ze mee op reis naar de camping te nemen. Daarnaast zijn diverse modellen geschikt voor gebruik bij 2 of 4 kopjes.

Klein koffiezetapparaat bonen: Philips 2200 EP2220/10

Heel klein is dit apparaat niet. Helaas is hier niet aan te ontkomen als je op zoek bent naar een klein koffiezetapparaat met bonen. Van de beschikbare koffiemachines op basis van bonen is dit niet alleen het kleinste maar ook het goedkoopste model. Een lekker kopje koffie wordt met deze machine moeiteloos gezet. Als je het koffiezetapparaat echter mee op vakantie wilt meenemen heb je wel een probleem: met 7.5 kilogram is dit niet een apparaat dat je onder de armen meetilt.

Klein koffiezetapparaat pads: Philips Senseo Switch

Goedkoop is de Senseo Switch niet. Klein is dit model zeker. Philips weet hoe belangrijk het is om een koffiezetapparaat te hebben die je altijd en overal mee kunt nemen. Of je nu thuis of op vakantie bent. Zoals ieder ander Senseo koffiezetapparaat werkt de Senseo Switch op basis van koffiepads. Officieel gezien prefereert Philips het gebruik van kwalitatieve pads. Voor dit kleine koffiezetapparaat wordt bijvoorbeeld Douwe Egberts aanbevolen. Goedkopere pads zijn ook mogelijk, waaronder de pads van Lidl en HEMA.

Klein koffiezetapparaat filter: Philips Grind & Brew

Een heerlijk bakje filterkoffie? Dat is mogelijk met de Philips Grind & Brew. Dit apparaat brouwt een ver bakje voor je terwijl het apparaat nog geen 5 kilo weegt. Hierdoor is het uitermate geschikt om mee te nemen naar andere locaties, zoals de caravan of het werk. Let wel op dat je een flinke bak koffiezet wanneer je dit kleine koffiezetapparaat volledig vult. Een bijkomend voordeel is dat je twee verschillende koffiesmaken kunt kiezen middels het dubbele bonenreservoir.

Klein koffiezetapparaat cups: Magimix Nespresso Inissia

Je bent er een liefhebber van of niet: koffiecups. De afgelopen jaren is het aantal koffiezetapparaten op basis van cups extreem toegenomen. Deze zeer kleine koffiezetapparaten zijn niet alleen mooi ontworpen maar ook nog eens klein. Hierdoor neem je jouw kleine koffiezetapparaat overal mee naar toe. Datzelfde geldt voor de inhoud. Nespresso cups nemen weinig ruimte in waardoor je een ruime voorraad meepakt.

Let wel op dat het gebruik van Nespresso cups door de maker wordt aangeraden. Goedkope cups zijn vrijwel altijd mogelijk, maar kunnen ervoor zorgen dat het apparaat minder langer meegaat.

2 Opmerkingen
 1. Antwoord
  Marijke Overbeeke 28/09/2020 op 08:01

  L.S.

  Door gebruik te maken van een koffiecup apparaat en koffiecups van Nespresso drink ik jaren heerlijk koffie. Gelukkig recyclet Nespresso de cups dus mijn schuldgevoel is een beetje gesust ?. Inmiddels ben ik over gegaan op DE cups omdat ik die koffie gewoon lekkerder vind (naast de gunstiger prijs natuurlijk). Ik heb nu een enorm dilemma omdat ik geen recycle programma van DE kan vinden.
  Ik kan nu 2 mogelijkheden bedenken:
  -DE cups “illegaal”in nespresso recycle stoppen en af en toe nespresso kopen
  -DE cups in rest afval gooien

  Is er een recycle mogelijkheid van DE cups (ik kon het niet vinden op internet), ik hoop dat U mij met deze vraag kunt helpen.

  Bij voorbaat dank

  Met groet

  Marijke Overbeeke

  • Ja, lastige vraag inderdaad Marijke het is natuurlijk ook een duurzaamheid-vraagstuk. Zelf gebruik ik nu al paar jaar een koffiebonen automaat met veel plezier en zal niet snel meer teruggaan naar cups haha. Maar ik heb ook even gezocht en als DE het niet zelf aanbiedt dan is het inderdaad niet mogelijk. Je kan alleen aandringen bij DE om een soort vergelijkbaar programma van Nespresso op te zetten. En uiteindelijk beslissen wij met onze bestedingen of we iets willen of niet.

   Varieert ook nog weer per gemeente:
   https://www.samenaandebak.nl/tips/waar-gooi-je-koffie-afval-weg/

   Veel koffie genot,
   Heiko

Laat een reactie achter

Zelfkoffiezetten.nl
Logo